Zdravá varianta lívanců

Lívance

Recept je velmi jednoduchý a hodně si jej můžete upravovat dle sebe. Nejčastěji jej dělám, když nám začínají hodně dozrávat banány, dokonce i černat a je třeba je opravdu co nejrychleji zpracovat.

Budeme potřebovat:

2 banány
2 vejce
vločky
skořici
kokosový olej na smažení
marmeládu, nutellu, jogurt…

Můžeme doplnit:

drceným kokosem
mletými oříšky
javorovým sirupem

Postup přípravy:

Banány rozmačkáme v misce, přidáme dvě vajíčka a hrst vloček. Množství vloček záleží na vás, čím víc jich bude, tím více budou lívance hutnější a sytější. Vše zamícháme a přidáme skořici, s tou to nepřežeňte a raději ji přidejte víckrát a postupně.
Kdyby měl někdo rád kokos šupněte ho tam taky, drcený kokos krásně doplní chuť placiček. Javorový sirup je také dobrou variantou navíc, každopádně u zralým banánů, které jsou hodně sladké je už často spíše navíc.

Vaření:

Ideální je, když máte pánev na lívance.
Na klasické velké pánvi musíte velikost odhadovat. Nejlépe se mi pánev nandávají velkou lžící.
Nedoporučuji dělat placky větších rozměrů, při otáčení se vám potrhají.
Dělám je na kokosovém oleji na smažení, na tom který voní. Krásně se vám rozvoní kuchyně kokosovo banánovým odérem.
Jakmile jsou placičky hotové pomažeme marmeládou, nutelou, tím co má každý rád. Můj malý tip je tvarohový jogurt například Pribiňáček.

Tip:

Můžete do těsta přidat i protein, dělají to často sportovci. Podle mě jsou lívance výtečné i bez něj.
Druhé doporučení je – hotové a naservírované lívance doplňte ovocem.
Rybíz, maliny, nebo jahody se skvěle hodí.
Ve finále vše dozdobte datlovým sirupem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *