Kvasnicová pomazánka jak ve škole

Kvasnicova pomazanka

Pomazánku jsem dělala poprvé na žádost přítele a „zmatlala“ jsem více receptů dohromady. K tomu jsem měla na drátě kvůli receptu i přítelovu babičku a využila její zkušenosti.

Budeme potřebovat:

2 kostky droždí (42g jedna)
větší cibuli
5 vajec
asi 200g másla
česnek
sůl
pažitka

Vaření:

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Jakmile je cibulka hotová nadrobíme na pánev droždí. Musíme stále míchat dokud se droždí nerozpustí a čekáme při míchání až do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá (určitě to poznáte, nemusíte se ničeho bát) přidáme pět vajec. Mícháme jako klasická míchaná vejce, mícháme dokud se vejce neudělají. Raději je přetáhněte více, než když si děláte jen míchané vejce, ať pomazánka není moc „blemcavá“. Nakonec směs osolíme. Pánev odstavíme a necháme vše vychladnout.
Přendáme do misky a po vychladnutí vmícháme máslo pomocí ručního mixéru. Směs s vajíčky musí pořádně vychladnout, jinak se máslo rozpustí a bude to tekutá břečka.
Vmícháme tolik másla, kolik uznáme za vhodné. Někdo má raději jemnější pomazánku, jiný zase méně.
Jakmile máme konzistenci, kterou chceme, přidáme na drobno nakrájenou, nebo nastříhanou pažitku. Dochutíme solí a pořádnou perdu chuti tomu dodá i stroužek česneku.

Tip:

Nejlépe pomazánka chutná na čerstvém chlebu s nakrájenými rajčátky.
Dozdobit a přidat šmrnc můžete pažitkou.

1 Comment

  1. Kirsty Gregory
    13 června, 2021 @ 4:20 pm

    At this moment I am going
    to do my breakfast, once having my breakfast coming over again to read other news.

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *